Svieži ovocný koláč s goji

Svieži ovocný koláč s goji

- in Cooking
1098
0

Tento koláčik vznikol asi pred dvomi týždňami, kedy bolo dozrievanie marhúľ v plnom prúde. A keďže sa nejedli, musela som ich nejak zúžitkovať. Nakoniec vznikol z toho celkom chutný a myslím aj zdravý koláčik, keďže sa v ňom nachádza veľa ovocia, ale aj goji (kustovnica čínska), ktoré obsahuje viac vitamínu C ako pomaranče, či viac betakaroténu akoby ste mohli získať z mrkvy. Zároveň tieto malé červené bobuľky obsahujú 18 druhom aminokyselín, vlákninu, železo a je zdrojom antioxidantov. Znižuje krvný tlak, hladinu cholesterolu v krvi, posilňuje imunitný systém, a taktiež zlepšuje krvný obeh a mnoho ďalšieho. Je to taká malá super potravina, takže sa ju nebojte pridať do jogurtu, či do ryže. 🙂

ovo-kakao s goji

Suroviny, ktoré budeme potrebovať…

Cesto

  • cca 50g ryžovej krupice
  • cca 50g amarathovej múky
  • 2 vajíčka
  • 1dcl bezlaktózového mlieka
  • 1 hrnček  ovsených vločiek
  • zopár goji bobuliek
  • kakao
  • stéviové sladidlo
  • 1PL kokosového oleja

Poleva

  • 1 zlatý klas
  • 750ml voda
  • asi 10 marhulí
  • 2 hrubšie plátky cukrového žltého melóna
  • stéviové sladidlo

A ako na to…

Cesto som pripravovala ako klasické piškótové, akurát s menšími obmenami. Hneď na začiatku je potrebné si pripraviť ovsené vločky s goji bobuľkami s trochou vody. Žĺtka som vyšľahala s lyžičkou stéviového sladila, kakaom a bezlaktózovým mliekom. Dajte si pozor, aby ste nezostali celé od kakaa ako ja. 😀 Pridala som ryžovú krupicu s amarathovou múkou a vmiešala kokosový olej. Keď už ovsené vločky troška nasali vodu, pridala som ich do zmesi. Na záver som vyšľahala bielka a v miešala do cesta. Možno vám bude chýbať kypriaci prášok, ja som ho však nedala, lebo som akosi žiadny nemala. Ak ho máte, smelo ho môžete pridať. Cesto sa pieklo na malom plechu na pečúcom papieri asi 15 minút pri 180°C.

Keďže mi ostalo trocha marhulí a v chladničke zostala polovica žltého melóna, rozhodla som sa ich zúžitkovať na koláčik. Marhule a melón som nakrájala na malé kúsky dala zohriať asi s 0,5l vody a pridala trochu stéviového sladidla. Zlatý klas som zmiešala asi s 2dcl vody a pridala do vody s ovocím varila podľa návodu. Polevu som vyliala na koláčik a nechala vychladnúť. 🙂

Comments

Komentáre

About the author

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *