Strawberry Mountains (Jahodové hory)

Strawberry Mountains (Jahodové hory)

- in Cooking
842
0

Dnes ma troška kopla múza a chcela som pripraviť pre môjho nejakú zdravú maškrtku. Nechala som sa inšpirovať klasickým piškótovým cestom a bublaninou a nakoniec z toho vznikli jahodové hory. Riadna maškrta, akurát toho bolo málo. 🙂

Jahodové hory

Čo potrebujete:

  • 2 vajcia
  • 5PL pohánkovej múky
  • 2PL trstinového cukru
  • 100g horkej čokolády
  • 2PL kokosového oleja
  • 1,5dcl namočených ovsených vločiek
  • 5PL vlažnej vody
  • ¼ prášku do pečiva s vinným kameňom
  • 350g mrazených jahôd

A ako na to:

Horkú čokoládu roztopíme nad parou s lyžicou kokosového oleja. 2 žĺtka vyšľaháme s 1 lyžicou trstinového cukru do peny, pridáme múku, kypriaci prášok a vodu. Poriadne premiešame vareškou a pridáme namočené ovsené vločky. Následne do zmesi vmiešame vychladenú čokoládu (musí byť tekutá). Bielka vyšľaháme s lyžicou trstinového cukru do peny a pomaly vmiešame do cesta.

Plech (malý) alebo okrúhly vystelieme papierom na pečenie a cesto doň vylejeme. Mrazené jahody povkladáme „špicatým“ koncom do hora. Odporúčam zohnať veľké jahody, keď robíme tie jahodové hory. Pečieme 20-30 minút pri 180°C.

Jahodové hory2

Comments

Komentáre

About the author

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *