Buckwheat pudding with rhubarb and apricots

Buckwheat pudding with rhubarb and apricots

- in Cooking
884
0

Oopäť som sa dala na varenie (alebo skôr na pečenie) bez receptu, sama som nevedela, čo z toho nakoniec vznikne. Takže aj moje množstvá jednotlivých surovín sú vyslovene od oka, a ak by ste chceli môj pokus napodobniť, dúfam, že vám vyjde. Mal to byť pokus o ďalší koláčik, ale chuťovo mi to pripomína ryžový nákyp, tak preto je to „Pohánkový nákyp s rebarborou a marhuľami. 🙂

Suroviny…

  • 1 hrnček pohánky
  • 3 vajíčka
  • 400g rebarbory
  • 10-15 marhulí
  • kakao
  • stéviové sladidlo
  • 2PL kokosového oleja
  • ¼ prášku do pečiva s vinným kameňom

1-pohankovy nakyp

Postup…

Ako prvé som dala variť pohánku podľa návodu na obale. Medzi tým som si vykôstkovala marhule a ošúpala rebarboru. Rebarboru som nakrájala asi na 3cm kúsky a dala povariť s trochou vody až kým nezmäkla. Uvarenú pohánku som rozmixovala s tromi žĺtkami, kokosovým olejom a stéviovým sladidlom. Keď rebarbora trocha vychladla, primiešala som ju do pohánkovej zmesi spolu s kakaom a práškom do pečiva (teraz si však myslím, že tam bol celkom zbytočný). 😀 Ak vám v nej zostala voda, resp. šťava, pokojne ju pridajte do cesta, aspoň nebude cesto také hutné. Ako posledné som do cesta pridala vyšľahané bielka so štipkou soli. Cesto som dala na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Na záver som rozmixovala čerstvé marhule s trochou stéviového sladidla a lyžicou som ho navrstvila na kôpky na pohánkové cesto. Moje výsledné cesto nebolo riedke, skôr hutnejšie a do rohov plechu som mu trošku pomohla s vareškou.

Koláčik, resp. nákyp som piekla približne 20-25 minút na 180°C.

1-pohankovy nakyp1

Nákyp je kyselkavý a svieži. Odporúčam nechať ho poriadne vychladnúť, aby všetky suroviny lepšie držali pohromade. Prajem dobrú chuť! 🙂

Comments

Komentáre

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *