Pasta a lá šprot

Pasta a lá šprot

- in Cooking
841
0

Ako sa vraví, toto nevymyslíš, tak ani tento recept mňa nenapadol. Tak ale aspoň som sa nechala inšpirovať. V rámci dojedania cestovín, lebo akosi nabiehame na bezpšeničnú stravu, som potrebovala niečo vymyslieť, v tomto prípadne obkukať.

Čo budeme potrebovať na jednu porciu:

  • 1 väčšia hrsť cestovín penne
  • ½ plechovky údených šprotov
  • 5 väčších cherry rajčín
  • 1 menšia cibuľka
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • soľ, korenie, sladká mletá paprika

1-sprotove cestoviny

Cestoviny dáme variť podľa návodu, pričom do vriacej vody, v ktorej sa varia cestoviny, poukladáme narezané rajčinky (aby sme ich mohli potom olúpať). Medzi tým si osmažíme na oleji zo šprotov (tie sú výborným zdrojom jódu, ktorý je potrebný na správnu činnosť štítnej žľazy) na kúsky nakrájanú cibuľku. Keď uvidíte, že sa paradajky začínajú lúpať, vyberte ich a ošúpte. Nakrájajte ju na menšie kúsky a pridajte k cibuľke. ½ plechovky šprotov rozmačkajte vidličkou a pridajte pretlačený cesnak a pridajte k zmesi na panvici, poduste spolu a dochuťte koreninami. Cestoviny pred dovarením pridajte do zmesi a nechajte dovariť, aby boli podľa vášho gusta. Pôvodne som chcela ešte pridať baby špenát, že nech si to ešte trošku urobím po svojom, ale čo čert nechcel, zabudla som. Ešte, ak máte radi syr, tak nedbajte a pridajte ho  na vrch. A čo je na tomto jedle to najlepšie? Že je spravené za pár minút, takže hladoši neumrú od hladu a je naozaj chutné.

Comments

Komentáre

About the author

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *