Makrela s cuketovým šalátom a špenátom

Makrela s cuketovým šalátom a špenátom

- in Cooking
858
0

Pred nedávnom som mala narodeniny, tak som sa rozhodla, že urobím nejakú mňamku večeru. A keďže tatino bol v nórsku na rybách a dostala som nejaké makrely do vienka, voľba bola jasná. A tak som pátrala po internete ako sa pripravuje táto rybička. Nemyslím tým či na panvici alebo v rúre, skôr ako sa dochucuje. Nakoniec som nenašla nič také, čo by ma očarilo, tak som si to urobila po svojom, tak celkom jednoducho si myslím. 🙂

1-makrely

Na štyri porcie som potrebovala nasledovné:

  • 4 makrely
  • 1 balík baby špenátu
  • 2 stredné cuketky
  • 250g cherry paradajok
  • olivový olej
  • cesnak
  • 1 PL masla
  • provensálske korenie, kurkuma, soľ

Makrely som najskôr umyla a vo vnútri osolila. Trocha olivového oleja som zmiešala asi s 3 pretlačenými strúčikmi cesnaku a provensálskym korením (soľ môžete pridať aj do tejto zmesi, výborné je to len s petržlenovou vňaťou bez provensálskeho korenia). Makrely som z každej strany 3x mierne narezala, vo vnútri som ich potrela zmesou  a naplnila umytým baby špenátom. Zmes som dala taktiež na makrely a hlavne do narezaných častí a nechala asi dve hodinky odpočívať v chladničke na pekáčiku, ktorý som pred tým vystlala papierom na pečenie. Rybka sa tak kožou neprichytila na plech, keď sa piekla a nerozpadla sa. Keď boli makrely namarinované, prikryla som ich alobalom a dala piecť do trúby a asi po 20-30 minútach som dala alobal dole a makrely som potrela zvyšnou zmesou s cesnakom a dala na chvíľu zapiecť (počas zapekania môžete otočiť, aby sa koža opiekla z oboch strán).  Pred dopečením som dala na každú rybku kúsok masla.

2-makrely1

Kým sa makrely piekli, nakrájala som si cuketu na také dlhšie kúsky a trošku orestovala na masle. Pred dokončením som pridala na polovicu nakrájané cherry paradajky a osolila. Ak vám zelenina pustí príliš veľa vody, vylejte ju. Na záver, keď som odstavila cuketu z ohňa, pridala som čerstvý baby špenát a nechala ho spariť pod pokrievkou, a potom premiešala. Cuketa by nemala byť úplne mäkká, či blatová. Taká dobrá na skus, povedzme Al dente.  🙂 Prajem dobrú chuť. 🙂

Comments

Komentáre

About the author

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *