Kaša z červenej šošovice s kari a paradajkami

Kaša z červenej šošovice s kari a paradajkami

- in Cooking
1417
0

Pred nedávnom som po prvýkrát skúšala variť červenú šošovicu a našla som tento recept na kašu s kari korením. Za vyskúšanie človek nič nedá (v najhoršom sa to len nebude dať jesť), tak som sa pustila do toho. Vôbec som netušila ako bude táto kombinácia spolu fungovať, ale na moje počudovanie veľmi dobre. Hlavne kombináciou kari, či kurkumy spolu so zeleninou nič nepokazíte.

Suroviny

  • 250g červenej šošovice
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 1 cibuľa
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 1-2 zemiaky
  • čerstvé žlté (alebo iné) cherry
  • kurkuma (kari), soľ, mleté chilli (alebo čerstvé), červená sladká paprika
  • wok panvica

1-kaša s červenej šošovice s paradajkami a kari

Postup

Cibuľu osmahneme na oleji, pridáme pretlačený cesnak a kurkumu (nemusíme šetriť kurkumou). Ja som ešte k tomuto základu pridala drobné kocky z 1 zemiaku a podusila. Až potom som pridala šošovicu a varila ju podľa návodu.  Približne asi po 5 minútach som pridala druhý zemiak, ktorý som nastrúhala  na zahustenie. Ak ste sa rozhodli urobiť kašu bez zemiakov, môžete časť šošovice rozmixovať (až keď je šošovica uvarená, tá sa varí cca 15-20 minút). Pred dokončením kašu dochuťte zvyšnými koreninami a pridajte čerstvé cherry rajčinky, ktoré som nechajte chvíľu povariť v zmesi. Na záver som pridala plechovku krájaných paradajok a 1 pretlačený strúčik cesnaku.

Kašu môžete jesť samotnú alebo ako prílohu k mäsku. My sme ju raz jedli k bravčovému rezňu na prírodno a dnes som ju mala len s opečeným arabským chlebom. Pri podávaní som kašu dozdobila bazalkou.

Osobne si myslím, že kaša chutí lepšie, keď je trošku „odležaná,“ pretože už nie je ani taká horúca a hlavne si lepšie vychutnáte jednotlivé chute. Prajem dobrú chuť. 🙂

Comments

Komentáre

About the author

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *