Cícerové placky s pohánkou

Cícerové placky s pohánkou

- in Cooking
1013
0

Už párkrát som ochutnala cícer a neviem prečo mi zachutil až minulý týždeň. Človek asi musí dozrieť na určité chute a nájsť poklad medzi potravinami, resp. strukovinami (hlavne ak sa vyhýbate strukovinám ako ja). Ale asi už dozrel čas a moje chuťové poháriky zmenili hodnoty. Už pár dní vymýšľam, čo spraviť s cícerom, ktorý čaká už nejakú dobu v poličke. A taktiež pohánka volala po otvorení jej obsahu. 🙂

Čo budeme potrebovať?

  • 1 plechovka cíceru
  • 1/4 šálky pohánky
  • 2 vajíčka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hladká múka
  • pažítka
  • soľ, mleté korenie, rasca, provensálske korenie
  • olej

Ako na to?

Ako prvé som si uvarila trošku pohánky podľa návodu na obale. Uvarenú som ju dala do misy s cícerom, vajíčkami, cesnakom a koreninami. Všetko som poriadne rozmixovala ručným mixérom. Postupne som vareškou vmiešavala hladkú múku až kým hmota nebola hutná. Nechala som ju lepivejšiu, lebo som nechcela do placiek dávať priveľa múky. Je pravdou, že čím menej múky, tým väčšia „prplačka“ to je, ale nevadí. Kto si chce urobiť pekné guľky a roztlačiť ich, pridá jej o čosi viac.

cícerové placky

Na panvicu som dala primerane oleja (placky mi v ňom neplávali, len sa pekne opekali). Vareškou som si nabrala menšie množstvo hmoty a pomocou lyžice, kt. som oblou časťou trocha namočila do oleja v panvici, som cesto pekne stiahla z varešky a urobila placku na panvici. Celkom som bola prekvapená pri pečení, že počiatočné množstvo oleja, kt. som použila, som viac nemusela dopĺňať, takže ho asi placky na seba neviažu príliš veľa.

Jediné, čo mi teraz ostáva, že ak sa rozhodnete vyskúšať placky z cíceru, tak Vám prajem dobrú chuť! 🙂

cícerové placky s pohánkou

 

 

 

 

Comments

Komentáre

About the author

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *