Buckwheat-corn pancakes with chickpea filling

Buckwheat-corn pancakes with chickpea filling

- in Cooking
980
0

Dnes som zasa vymýšľala nejaké chutné a zdravé jedlo a osobne si myslím, že sa vydarilo. Ani nie že vymýšľala, ono ma to len tak napadlo, keď som blúdila po internete. V kuchyni nemám moc surovín, takže varím z toho, čo je, a teraz je všetko pohánkové či cícerové, tak dúfam, že sa toho moc neprejem, pretože z toho vznikli „pohánkovo-kukuričné palacinky s cícerovou plnkou.“  🙂

pohánkové palacinky1

Takže čo budete potrebovať?

Palacinky

  • 200g pohánkovej múky
  • 100g kukuričnej krupice
  • 1 vajíčko
  • 750ml vody
  • čerstvá bazalka
  • kurkuma
  • soľ

Plnka

  • 1 plechovka cíceru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ¼ marinovaného tofu
  • ¾ oškvarkovej tofu pomazánky
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ

Ako na to… Dnes to bude jednoduché…

Všetky suroviny na palacinky som zmiešala dohromady spolu s trochou kurkumy. Soli som dala viac, aby boli palacinky slanšie. Na ozvláštnenie chuti som do trochy cesta pridala čerstvú nakrájanú bazalku. Palacinky sú trocha krehkejšie ako klasické palacinky, aj kvôli tomu, že pohánková múka i kukuričná krupica neobsahujú lepok. Ak by bolo cesto husté pridajte vodu, už si presne nepamätám, koľko som jej dala. 🙂 Vo viacerých receptoch odporúčajú dať na miesto klasickej vody minerálku, tú som však nemala , tak postačila voda z vodovodu. Dokopy mi vyšlo asi 14 palaciniek.

pohánkové placky

Ako náplň som zvolila niečo ako humus, samozrejme s vlastnou obmenou. Takže ani neviem, či to môžeme nazvať humusom, jedine ak dochuteným. 🙂 Základom je rozmixovať všetky suroviny dokopy a trochu zmes osoliť, aby nebola planá.

Palacinky sú sýte a chutné, a čo je hlavné, tak aj zdravé a vhodné pre celiatikov a ľudí, kt. majú intoleranciu na laktózu. 🙂 Dobrú chuť!

Comments

Komentáre

About the author

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *