Beef with oranges

Beef with oranges

- in Cooking
922
0

Po našom hovädzie mäso na pomaranči. Tento nápad, urobiť mäsko s citrusovým ovocím, dostal môj priateľ a hneď sa mi tento nápad zapáčil. V mrazáku máme kopu hoväzdieho, pomaranče čakajú na zjedenie, tak hor sa do toho.

Budeme potrebovať:

  • kus hovädzieho mäsa (použila asi 600g zo stehna)
  • grilovaciu zmes Grill Kansas od Tesca
  • 1 veľký pomaranč
  • olej (na opečenie mäsa)

soľ, mleté chilli korenie, škorica, med1-WP_20151118_063Odblanené mäso obalíme v grilovacej zmesi (obsahuje kávu, rozmarín, rascu, koriander, papriku,…) a sprudka opečieme na panvici z každej strany. Na plech si dáme kus alobalu a naň poukladáme 3-4 tenké plátky ošúpaného pomaranča a posypeme troškou chilli. Opečené mäsko položíme na pomaranče, osolíme ho a „ochillíme.“ Polejeme 2-3 PL medu, obložíme zvyšnými kolieskami pomaranču, pridáme na vrch trochu škorice (neskutočne rozvonia nie len mäso, ale aj celú kuchyňu) a podlejeme výpekom z panvice. Takto nachystané mäso zabalíme a dáme piecť cca na 40 minút na 180-200°C. Môžete ho robiť aj dlhšie, potom však bude suché a bez šťavy.

1-hovadzie na pomaranci

Po 40 minútach rozbaľte mäso a nechajte na chvíľu zapiecť z vrchu. Potom ho vyberte, nakrájajte na tenké plátky a dajte odležať do šťavy, ktorá zostala v alobale. Ako prílohu som zvolila pečené zemiaky s čiernym korením, sladkou mletou paprikou a rascou. 🙂 Dobrú chuť prajem. 🙂2-WP_20151118_081

Comments

Komentáre

About the author

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *